مهسا مژدهي: در پي ششمين دور مذاكرات بين ايران و 1 + 5 و آمريكا ، از سرگيري مذاكرات به طور نامحدود به تعويق افتاد. ايران در برگزاري انتخابات و انتقال قدرت دست داشت و مذاكرات بين دو كشور به نقطه اوج رسيده بود. اين تاخير در حالي صورت مي گيرد كه همه طرف ها …
پشتپرده فشار نظامي غرب عليه ايران چيست؟ https://titr-news.ir/2021/08/پشتپرده-فشار-نظامي-غرب-عليه-ايران-چي/ تيتر نيوز Mon, 09 Aug 2021 10:53:11 0000 بين الملل https://titr-news.ir/2021/08/پشتپرده-فشار-نظامي-غرب-عليه-ايران-چي/ مهسا مژدهي: در پي ششمين دور مذاكرات بين ايران و 1 5 و آمريكا ، از سرگيري مذاكرات به طور نامحدود به تعويق افتاد. ايران در برگزاري انتخابات و انتقال قدرت دست داشت و مذاكرات بين دو كشور به نقطه اوج رسيده بود. اين تاخير در حالي صورت مي گيرد كه همه طرف ها …
مهسا مژدهي: در پي ششمين دور مذاكرات بين ايران و 1 5 و آمريكا ، از سرگيري مذاكرات به طور نامحدود به تعويق افتاد. ايران در برگزاري انتخابات و انتقال قدرت دست داشت و مذاكرات بين دو كشور به نقطه اوج رسيده بود. اين تاخير در حالي صورت مي گيرد كه همه طرف ها بارها تاكيد كرده اند كه سعي نمي كنند مذاكرات را از خط خارج كنند.
ابهام در بازگشت دولت سيزدهم به ميز مذاكره
با تغيير دولت در ايران ، عدم اطمينان در مورد آينده مذاكرات وين نيز آغاز شد. اگرچه ابراهيم رييسي در مورد از سرگيري برجام در آستانه انتخابات موضع مثبتي داشت ، اما غرب اوضاع را بسيار پيچيده دانست و از اين تاخير استقبال كرد. اما در همان زمان ، آنها به تاخير در وين اعتراض كردند و آشكارا ايران را به سنگسار براي رسيدن به توافق متهم كردند. در چنين موردي ، همه طرف ها تاكيد كردند كه مذاكرات نمي تواند براي هميشه دوام داشته باشد. اما ابهام همچنان باقي است. تصميم تيم بعدي وزارت خارجه ايران هنوز مبهم است ، اما رئيس دولت سيزدهم از موضوع بازگشت به توافق هسته اي و لغو تحريم ها حتي در روز افتتاح آن حمايت كرد.
اگرچه ظاهراً پس از تشكيل تيم وزارت خارجه ايران وضعيت به خوبي پيش مي رود ، اما هنوز مشكلات زيادي وجود دارد. طرح پارلماني كه ظاهراً در مذاكرات براي حفظ منافع ايران به تصويب رسيده است ، به عنوان يك مانع بزرگ در برابر توافق تلقي مي شود. روحاني ، رئيس جمهور سابق ايران و سخنگوي دولت بارها س howال كردند كه چگونه اين طرح مانع از دستيابي به توافق در ماه مارس شد. اكنون ، با ادغام پارلمان و دولت ، به نظر مي رسد مسيري كه مجلس دنبال مي كند ادامه خواهد يافت. اصولگرايان در تهران در حال لغو همه تحريم هاي اعمال شده عليه ايران در 14 سال گذشته هستند. با اين حال ، كارشناسان معتقدند چنين امكاني عملاً در شرايطي غيرممكن است كه ايران فقط مجاز به بحث در مورد موضوعات مربوط به شوراي امنيت سازمان ملل باشد. در چنين شرايطي ، شايعاتي وجود دارد مبني بر اينكه مذاكرات در وين مختل شده يا از دستور كار دولت سيزدهم خارج مي شود و در غرب اين ترس وجود دارد كه ايران مي خواهد مسئوليت هاي خود را در شوراي امنيت سازمان ملل متحد به عهده بگيرد.
تاخير در مذاكرات وين چه پيامدهايي دارد؟
به نظر مي رسد هر چقدر هم كه دير مذاكرات وين باشد ، وضعيت بسيار دشوار خواهد بود. اگرچه هم ايران و هم غرب و به ويژه ايالات متحده خواهان بازگشت به توافق هسته اي هستند ، اختلافات بين اين دو به مرور افزايش يافته است. در ماه هاي اوليه ، مذاكرات آنقدر خوب پيش رفت كه مذاكره كنندگان روسي احتمال توافق را اعلام كردند. اما اكنون انتظارات كاهش يافته است و برخي از كشورها به دنبال آن هستند كه با فشار بر ايران 13 دولت را پاي ميز مذاكره بكشند. به گفته ايليانوف ، تنها 10 درصد از موارد بورژوايي حل نشده است. اما همين درصد شامل مسائل حساس است. چگونگي لغو همه تحريم ها و اطمينان از اين كه ايران مي خواهد اطمينان حاصل كند كه ديگر اتفاقات دوران ترامپ تكرار نمي شود ، مسائل را پيچيده مي كند.
برخي از كارشناسان معتقدند كه مذاكرات در وين بدون ابراز آرامش ايران در لغو تحريم ها قابل قبول نخواهد بود. هرچه جلوتر برويد ، به سختي مي توانيد به يك نتيجه مشترك برسيد.
اكنون ، ايالات متحده ديگر تنها كسي نيست كه با افزايش قدرت اعمال مجدد تحريم ها عليه ايران ، فشار بيشتري را بر تهران وارد مي كند. در هفته هاي اخير رسانه ها درباره احتمال تحريم چين ، خريدار عمده نفت ايران گمانه زني كردند و اين گمانه زني ها از سوي مقامات آمريكايي رد نشد. در چنين شرايطي به نظر مي رسد كه واشنگتن با توضيحات و انديشه هاي خود در مورد سياست ايران در دوران رياست جمهوري خود ، از دستيابي به نتيجه اي ناراضي است و به دنبال راه هاي ديگري است تا به نتيجه دلخواه خود برسد.
اين روزها شايعاتي در تل آويو به گوش مي رسد كه ايران در يك چشم بر هم زدن به سلاح هسته اي دست پيدا مي كند. بيش از يك دهه است كه شايعه شده است كه تهران تنها چند هفته با ساخت بمب هسته اي يا دستيابي به تجهيزات هسته اي براي ساخت آن در موارد خاص فاصله دارد. اگرچه اين ادعاها بارها از سوي ايران تكذيب شده و زمان ثابت كرده است كه فقط براي فشار آوردن بر ايران مورد استفاده قرار مي گيرد ، اما هنوز مشترياني دارد. به ويژه ، كساني كه علاقمند به تحت فشار قرار دادن ايران با گردهم آوردن كشورها در شوراي امنيت هستند ، از سياست تل آويو استقبال مي كنند. اگرچه نتانياهو اكنون جانشين بنت شده است ، اما مخالفت با بازگشت ايالات متحده به برجام همچنان ادامه دارد. سياست هايي كه اسرائيل بر آن اصرار دارد براي ايالات متحده نيز مطلوب است. زيرا ديدگاه غالب در دولت بايدن اين است كه ايران نمي خواست به توافق هسته اي به رهبري ابراهيم رييسي برگردد. بر اساس اين ديدگاه ، آنها تصميم مي گيرند فشار بر تهران را به گونه اي افزايش دهند كه به پاي ميز مذاكره بيايد و با شرايط و ضوابط واشنگتن موافق باشد. به ويژه كه رژيم صهيونيستي پا را فراتر گذاشته و درباره احتمال حمله به ايران صحبت كرده است. به نظر مي رسد آنها به دنبال فشار نظامي و تحريم و توافق عليه تهران هستند ، بنابراين اگر ايران مايل به ادامه مذاكرات براي بازگشت برجام نباشد ، فشارهاي گسترده اي را بر كشور ما آغاز مي كند.
>>> همچنين بخوانيد:
آيا تاريخ براي ايران تكرار مي شود؟
پشت اتهامات رژيم صهيونيستي عليه ايران آيا جنگي در راه است؟
پيامي كه صاحب آن بايد به جهان ارسال كند
312 310