علي شهبازي افزود: از هفته گذشته دو مرحله رهاسازي آب از سد كرخه در مقايسه با برنامه خشكسالي اصلي و مصوب داشتيم. وي گفت: در فاز اول جريان آب به 130 متر مكعب در ثانيه افزايش يافت و در فاز دوم به حدود 160 متر مكعب در ثانيه رسيد و جرياني كه اكنون از سد …
رهاسازي آب از سد كرخه افزايش يافت https://titr-news.ir/2021/07/رهاسازي-آب-از-سد-كرخه-افزايش-يافت/ تيتر نيوز Thu, 22 Jul 2021 07:59:11 0000 عمومي https://titr-news.ir/2021/07/رهاسازي-آب-از-سد-كرخه-افزايش-يافت/ علي شهبازي افزود: از هفته گذشته دو مرحله رهاسازي آب از سد كرخه در مقايسه با برنامه خشكسالي اصلي و مصوب داشتيم. وي گفت: در فاز اول جريان آب به 130 متر مكعب در ثانيه افزايش يافت و در فاز دوم به حدود 160 متر مكعب در ثانيه رسيد و جرياني كه اكنون از سد …
وي گفت: در فاز اول جريان آب به 130 متر مكعب در ثانيه افزايش يافت و در فاز دوم به حدود 160 متر مكعب در ثانيه رسيد و جرياني كه اكنون از سد كرخيم خارج مي شود بيش از دو برابر است تصويب. اين طرح كه اجرا شد و آب پايين مي آمد.
وي گفت: “در حال حاضر جريان در آخرين شاخه هاي كارخانه برقرار است و ميزان جريان به حدود 27 متر مكعب در ثانيه افزايش يافته است.”
شهبازي افزود: ظرفيت ذخيره سازي مفيد پشت سد كرخيم 7 ميليون و 50 ميليون متر مكعب است كه بيش از 3 درصد آن آزاد شده است. به عنوان مثال ظرفيت آب پشت سد كرخيم 5 225 ميليون متر مكعب است.
وي همچنين به پنج حوضه حورالعظيم اشاره كرد و افزود: مخازن يك و دو از حوضه رودخانه كرخه تغذيه مي شوند ، چهار و پنج مخزن كاملاً شور بوده و به عنوان مراكز خاك آبياري مي شوند.
به گفته وي ، هزينه هاي زيست محيطي پوشش ابر تأمين شده و مشكلات روزهاي گذشته جبران مي شود.
وي با اشاره به محتواي فضاي مجازي در مورد كشت پاييزه ، توضيح داد: “هرگونه رهاسازي از سد كرخه در خارج از طرح خشكسالي استان به معناي افزايش خطر آبياري محصولات پاييزه است.” ، از آنجا كه سرانجام ذخاير موجود براي ورود به سال آبي جديد تا شهريور كاهش مي يابد ، “او مي گويد.
موسسه آب و برق خوزستان از مطالعه اوليه منابع آب و برنامه هاي جامع حمايت كرد: طبق الگوي پيشنهادي جهاد كيشورزي ، ما بايد 88000 هكتار از محصولات فصلي را در زمين با الگوي مصرف كم ، اما نه بيشتر از 90 ، 000 هكتار داشته باشيم. بيشتر با الگوي مصرف بالا كشت مي شود.
شهبازي گفت: در حال حاضر مهمترين و اصولي ترين راه براي خروج از وضعيت خشكسالي كاهش خسارات ناشي از آن است.
وي به گزارش هاي غير رسمي حلال در تابستان اشاره كرد و افزود: متأسفانه اوضاع مشكلاتي را براي افرادي كه حق آب مقصد خشكسالي را دارند ايجاد كرده است ، از جمله نياز به آب آشاميدني كرخه. حق آبياري اراضي آبي. “
وي افزود: به دليل اين مسائل وي آزاد شد و اميدواريم طي روزهاي آينده با همدلي و مديريت هزينه هاي مردم بتوانيم تا زماني كه شرايط را داشته باشيم بدون هيچ مشكلي جريان رودخانه را كاهش دهيم. “مناسب باشد. ذخيره سازي براي سال آبي آينده.”
وي ادامه داد: البته تاكنون هيچ برنامه اي براي كاهش آزادسازي اعلام نشده است ، زيرا روند كار بايد از مجاري قانوني پيش رود و انتظار مي رود طي روزهاي آينده مسير نهايي به كارخام تكميل شود. روند رو به رشد رودخانه ها ادامه خواهند يافت.
شهبازي با تأكيد بر اينكه هيچ منبع آبي براي تأمين تمام مزايا و نيازهاي ذكر شده در شرايط خشكسالي وجود ندارد ، افزود: هر زمان كه آزاد شود ، از صرفه جويي در مصرف آب استفاده مي شود ، در صورتي كه اثرات خشكسالي مصرف مورد نظر را تغيير نمي دهد. هم از نظر كمي و هم از نظر دوام عالي خواهد بود و به حالت عادي برمي گردد.
سد كارخانا مهمترين منبع تأمين آب رودخانه هاي كارخانا نور و هورعظيم است كه به دليل خشكسالي روزهاي اخير تخليه شده است.