بيماري هاي منتقله از طريق غذا بيماري هايي هستند كه در اثر خوردن يا نوشيدن نوشيدني هاي آلوده به وجود مي آيند. از نظر دلايل ايجاد اختلالات ناشي از آب و تغذيه ، مي توان گفت كه بيش از 250 ميكروب مختلف با ظهور بيماري هاي منتقله از غذا ارتباط دارند. به گزارش سلام دكتر …
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
از بيماريهاي منتقله از آب و غذا چه ميدانيم؟
از بيماريهاي منتقله از آب و غذا چه ميدانيم؟ https://hydoc.ir/از-بيماريهاي-منتقله-از-آب-و-غذا-چه-مي/ https://hydoc.ir/از-بيماريهاي-منتقله-از-آب-و-غذا-چه-مي/#respond سلام دكتر Thu, 08 Jul 2021 03:34:31 0000 رسانه سلامت و دانش آب از باكتريها برنامه رژيم ليمويي بيماريهاي پروفايل ليمويي پيج ليمويي چه سايت ليمويي غذا مرض منتقله ميدانيم نمونه رژيم ليمويي وزارت بهداشت https://hydoc.ir/?p=8179
بيماري هاي منتقله از طريق غذا بيماري هايي هستند كه در اثر خوردن يا نوشيدن نوشيدني هاي آلوده به وجود مي آيند. از نظر دلايل ايجاد اختلالات ناشي از آب و تغذيه ، مي توان گفت كه بيش از 250 ميكروب مختلف با ظهور بيماري هاي منتقله از غذا ارتباط دارند. به گزارش سلام دكتر …
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
از بيماريهاي منتقله از آب و غذا چه ميدانيم؟
بيماري هاي منتقله از طريق غذا بيماري هايي هستند كه در اثر خوردن يا نوشيدن نوشيدني هاي آلوده به وجود مي آيند. از نظر دلايل ايجاد اختلالات ناشي از آب و تغذيه ، مي توان گفت كه بيش از 250 ميكروب مختلف با ظهور بيماري هاي منتقله از غذا ارتباط دارند.
به گزارش سلام دكتر ، عفونت هاي ناشي از غذا معمولاً توسط باكتري ها ، سموم باكتريايي ، ويروس ها و انگلي ايجاد مي شوند كه جزئيات آن به شرح زير است:
باكتريها: عوامل مختلف باكتريايي باعث بيماري مي شوند. باكتري ها به طور طبيعي در محيط وجود دارند و در محيط زندگي مي كنند و رشد مي كنند. آنها همچنين مي توانند در بدن ميزبان و در غذا رشد كنند. به عنوان مثال ، باكتري هاي سالمونلا باعث عفونت هاي ناشي از غذا مي شوند.
سموم: سمومي كه عمدتا توسط باكتري توليد و دفع مي شوند ، اگرچه سموم گياهان ، حيوانات ، قارچ ها و سموم شيميايي نيز مي توانند مسموميت غذايي ايجاد كنند.
ويروس ها: ارگانيسم هاي كوچكي كه فقط در داخل يك سلول زنده رشد مي كنند. ويروسهاي منتقله از طريق غذا به انسان منتقل مي شوند. ويروس هپاتيت A و انتقال دهنده عصبي يا ويروس نوروواك رايج ترين ويروس هاي شناخته شده در اين گروه هستند.
انگلها: ارگانيسمهاي تك سلولي يا چند سلولي كه در بدن ميزبان رشد مي كنند و نمي توانند در غذا توليد مثل كنند. انگلها مي توانند كيست پيدا كرده و در محيط باقي بمانند. وقتي كيست ها غذا يا آب را آلوده و مصرف كنند ، در بدن ميزبان رشد مي كنند و باعث عفونت هاي ناشي از غذا مي شوند.
روش هاي عفونت و علائم اصلي بيماري هاي منتقل شده از آب و غذا
مسير انتقال بيماري هاي آبكي و مغذي در همه موارد معده و اغلب مدفوع دهان است. علائم و نشانه هاي باليني اكثر بيماري هاي منتقله از غذا شامل اسهال ، حالت تهوع ، استفراغ و درد شكم است. اين علائم به طور متوسط 24-28 ساعت پس از عفونت ظاهر مي شوند و از يك تا دو روز ادامه دارند.
شيوع بيماري هاي آب و غذايي به چه معناست؟
تعاريف مختلفي براي شيوع بيماري هاي منتقله از طريق آب وجود دارد. رايج ترين تعريفي كه در سيستم مراقبت استفاده مي شود اين است: “اگر دو يا چند نفر يك غذا يا نوشيدني مشترك مصرف كنند و علائم باليني مشترك داشته باشند ، شيوع يك اختلال خوردن اتفاق افتاده است.”
اهميت و اپيدميولوژي بيماري هاي آبزي و تغذيه اي
رشد گردشگري ، مصرف غذا در خارج از خانه ، استفاده از وعده هاي غذايي آماده منجر به افزايش شيوع اين بيماري ها در جهان شده و بيماري هاي منتقله از غذا به يك معضل جهاني و بين المللي تبديل شده اند. در سال هاي اخير ، ظهور بيماري هاي منتقله از غذا به دلايل مختلف از جمله رشد تجارت مواد غذايي با ساير كشورها ، گسترش جهانگردي ، تغيير در عادات غذايي و مصرف غذاهاي دريايي از يك سو و عدم دسترسي به خشكسالي ، سيل ، گرسنگي ، حوادث و بلايا ، طبيعي است كه سلامتي غذاي مصرفي را تهديد مي كند و منجر به افزايش عفونت و مسموميت غذايي در سراسر جهان مي شود.
سازمان بهداشت جهاني تخمين مي زند كه حدود 600 ميليون نفر (يا از هر 10 نفر 1 نفر) هر ساله از خوردن غذاي آلوده بيمار مي شوند. در كشورهاي صنعتي سالانه بيش از 30 درصد مردم در معرض بيماري هاي ناشي از غذا قرار دارند و سالانه 20 نفر از هر ميليون نفر در اثر اين بيماري ها مي ميرند.
طبق مركز كنترل و پيشگيري از بيماري هاي ايالات متحده ، هر سال از هر شش نفر (يا حدود 48 ميليون نفر) به بيماري ناشي از غذا آلوده مي شوند ، 128000 نفر در بيمارستان بستري مي شوند و هر ساله حدود 3000 نفر مي ميرند. هزينه كنترل اين نشت ها بيش از 35 ميليارد دلار برآورد شده است. همچنين تخمين زده مي شود سالانه 1.8 ميليون مرگ در سراسر جهان رخ دهد كه عمدتا به دليل بيماري هاي ناشي از آب و مواد غذايي است.
به گفته وزارت بهداشت ، براساس داده هاي به دست آمده در كشور ما از اجراي سيستم مراقبت از بيماري هاي ناشي از آب و غذا ، در سال هاي اخير سالانه بيش از 4000 شيوع مواد غذايي و بيماري هاي آب گزارش شده است. مطالعه اين شيوع نشان مي دهد كه تقريباً 22000 نفر علائم باليني پيدا مي كنند ، 3000 بيمار در بيمارستان بستري مي شوند و سالانه حدود 40 نفر مي ميرند. در بيش از 50٪ موارد ، برداشت ها به دليل مصرف غذا گزارش شده است. اين شيوع تقريباً به طور مساوي در مناطق شهري و روستايي رخ داده و افراد در هر سني را تحت تأثير قرار داده است.
انتهاي پيام
.
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
از بيماريهاي منتقله از آب و غذا چه ميدانيم؟