مدير كل دفتر بهبود تغذيه در وزارت بهداشت ضمن توصيه به مسافرت هاي غيرضروري در ايام نوروز و در موارد كرونا ، گفت: سعي كنيد در سفرهاي نوروزي يك وعده غذايي ساده در خانه تهيه كنيد ، آن را با خود ببريد و سلامتي را دنبال كنيد. پروتكل ها به گزارش سلام دكتر ، زهرا …
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
توصيههاي تغذيهاي وزارت بهداشت براي سفرهاي ضروري در دوران كرونا
توصيههاي تغذيهاي وزارت بهداشت براي سفرهاي ضروري در دوران كرونا https://hydoc.ir/توصيههاي-تغذيهاي-وزارت-بهداشت-برا/ https://hydoc.ir/توصيههاي-تغذيهاي-وزارت-بهداشت-برا/#respond سلام دكتر Thu, 18 Mar 2021 08:21:50 0000 رسانه سلامت و دانش https://hydoc.ir/توصيههاي-تغذيهاي-وزارت-بهداشت-برا/
مدير كل دفتر بهبود تغذيه در وزارت بهداشت ضمن توصيه به مسافرت هاي غيرضروري در ايام نوروز و در موارد كرونا ، گفت: سعي كنيد در سفرهاي نوروزي يك وعده غذايي ساده در خانه تهيه كنيد ، آن را با خود ببريد و سلامتي را دنبال كنيد. پروتكل ها به گزارش سلام دكتر ، زهرا …
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
توصيههاي تغذيهاي وزارت بهداشت براي سفرهاي ضروري در دوران كرونا
مدير كل دفتر بهبود تغذيه در وزارت بهداشت ضمن توصيه به مسافرت هاي غيرضروري در ايام نوروز و در موارد كرونا ، گفت: سعي كنيد در سفرهاي نوروزي يك وعده غذايي ساده در خانه تهيه كنيد ، آن را با خود ببريد و سلامتي را دنبال كنيد. پروتكل ها
به گزارش سلام دكتر ، زهرا عبدالله با تأكيد بر سفرهاي غيرضروري در ايام نوروز و در شرايط كرونا ، در مورد نكات غذايي در سفرهاي نوروزي ، اظهار داشت: اگر مجبور هستيد در ايام نوروز به مسافرت برويد ، هنگام خوردن و غذا خوردن حتماً از پروتكل هاي سالم پيروي كنيد. .
وي گفت: “سعي كنيد در سفرهاي نوروزي يك وعده غذايي ساده در خانه تهيه كنيد و آن را با خود ببريد يا به رستوران هايي برويد كه پروتكل هاي بهداشتي را كاملاً رعايت مي كنند تا از تاج گذاري جلوگيري كنند و از سلامت غذاي آنها مطمئن هستيد.
ضد عفوني كننده دست يك ضرورت انكارناپذير است
وي گفت: قبل از خوردن هر غذايي ، دستان خود را با آب و صابون بشوييد يا آنها را با الكل استريل كنيد و بعد از خوردن غذاهاي سنگين و چرب ، معده سنگين رانندگي نكنيد ، اين باعث خواب آلودگي شما مي شود.
عبدالله گفت: از خريد و مصرف شير و پنير تازه و شل دور باشيد. اين مواد غذايي علاوه بر احتمال آلودگي باكتريايي و شيميايي ، ممكن است برخي بيماري ها مانند مالاريا را نيز منتقل كند. در زير تابش مستقيم خورشيد غذاي اضافي را پشت شيشه اتومبيل نگذاريد. از آب چشمه ، رودخانه ها و آب آشاميدني عمومي در مكان هاي عمومي استفاده نكنيد. آب بطري باقيمانده را پشت شيشه در معرض آفتاب قرار ندهيد. در طول سفر ، از آب بطري داراي پروانه ساخت ، تاريخ توليد و انقضا استفاده كنيد.
وي ادامه داد: در رستوران ها بهتر است از مصرف سالاد و سبزيجات به دليل عدم اطمينان در شستشوي صحيح آنها و احتمال عفونت هاي انگلي و انتقال تاج ، نوشيدن مقادير كافي آب براي جلوگيري از كم آبي و يبوست خودداري شود. البته بهتر است از آب بطري ايمن استفاده كنيد. اگر به آب آشاميدني سالم دسترسي نداريد ، حداقل 1 دقيقه آب را بجوشانيد.
عبدالله خاطرنشان كرد: از ميوه به عنوان ميان وعده مناسب استفاده كنيد و حتما قبل از استفاده خوب آن را بشوييد و اگر غذاي كنسرو مي خوريد ، به تاريخ خوردن آن توجه داشته باشيد و قبل از خوردن آن از درست بودن آن اطمينان حاصل كنيد ، در صورت جلوگيري از خوردن برجستگي و خراش شما در رستوران ها غذا مي خوريد ، با توجه به پروتكل هاي مربوط به محيط كرونا كارت سلامت كاركنان ، حتما به شكل ظاهري رستوران ، وضعيت كارمندان و شرايط بهداشتي آن توجه كنيد.
مديركل دفتر بهبود تغذيه جامعه در وزارت بهداشت گفت: غذاهاي خشك مانند برش كاكائو يا تخم مرغ آب پز بهترين غذا در طول سفر است. غذايي كه براي سفر آماده مي كنيد نبايد آبكي باشد. غذاهاي آبزي مانند خورشت ها زودتر خراب مي شوند زيرا ميكروب ها و باكتري هاي موجود در فضاي مايع محيط بهتري براي رشد و توليد مثل دارند. ساندويچ را از قبل آماده نكنيد ، زيرا وجود گوجه فرنگي ، كاهو يا ترشي ماده اصلي ساندويچ را مرطوب كرده و رشد ميكروب ها را تسريع مي كند.
“نوشيدن آب يخ در كوزه هاي پلاستيكي يا فلزي مي تواند بيماري زا باشد ، به خصوص براي كودكان خردسال توصيه نمي شود. از برخي غذاها مانند سالاد الويه ، همبرگر ، كباب رنده شده و پياز خودداري كنيد” و از مكانهايي كه غير قابل اعتماد هستند خودداري كنيد.
وي گفت: “از خريد و مصرف نوشيدني هاي محلي مانند آب زرشك و آب گيلاس ، و همچنين لواشك ، تمبرندي و هلو ، اگر بسته بندي نشده و داراي كد بهداشت و پروانه ساخت از وزارت بهداشت نيستند ، خودداري كنيد. چاشني هاي زيادي دارند گاهي اوقات رستوران ها ممكن است مقدار زيادي سس به آنها اضافه كنند و چاشني غذاهاي بيات كه به دليل فساد باعث تغيير رنگ و طعم نامطبوع نمي شوند.
عبدالله گفت: در رستوران حتماً ماست (كم چرب و پاستوريزه) يا ليمو ترش يا آبليمو را به همراه غذايي كه مي خواهيد بخوريد. با مصرف آنها ، محيط گوارشي اسيدي مي شود و در نتيجه ، رشد و توليد مثل ميكروب ها در سيستم گوارش مهار مي شود و در نتيجه از مسموميت غذايي جلوگيري مي شود.
عبدالله افزود: خوردن شيريني خامه اي در طول پرواز توصيه نمي شود ، زيرا ممكن است با شير و خامه غير پاستوريزه تهيه شود يا به دليل پيري خراب شود.
به گفته وايبدا ، وي نتيجه گرفت كه “يخ را از مراكز ايمن تهيه كرده و از مصرف يخ ذخيره شده يا خرد شده روي زمين در شرايط غير بهداشتي خودداري كنيد.”
انتهاي پيام
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
توصيههاي تغذيهاي وزارت بهداشت براي سفرهاي ضروري در دوران كرونا