ممكن است كشورهاي ديگر از برنج به عنوان غذاي اصلي خود استفاده كنند ، اما اين گياه خوش طعم در ايران غذاي اصلي ما ايراني است. طبق آمارهاي رسمي ، هر ايراني بيش از 35 كيلوگرم برنج در سال مصرف مي كند و اكثر غذاهاي ايراني با در نظر گرفتن برنج تهيه مي شوند. به …
منبع :
سالم ترين و بهترين روش پخت برنج
سالم ترين و بهترين روش پخت برنج https://ijmarket.com/blog/سالم-ترين-و-بهترين-روش-پخت-برنج/ https://ijmarket.com/blog/سالم-ترين-و-بهترين-روش-پخت-برنج/#respond ايجي ماركت Tue, 03 Aug 2021 02:54:45 0000 سلامتي و پزشكي https://ijmarket.com/blog/سالم-ترين-و-بهترين-روش-پخت-برنج/
ممكن است كشورهاي ديگر از برنج به عنوان غذاي اصلي خود استفاده كنند ، اما اين گياه خوش طعم در ايران غذاي اصلي ما ايراني است. طبق آمارهاي رسمي ، هر ايراني بيش از 35 كيلوگرم برنج در سال مصرف مي كند و اكثر غذاهاي ايراني با در نظر گرفتن برنج تهيه مي شوند. به …
منبع :
سالم ترين و بهترين روش پخت برنج
ممكن است كشورهاي ديگر از برنج به عنوان غذاي اصلي خود استفاده كنند ، اما اين گياه خوش طعم در ايران غذاي اصلي ما ايراني است. طبق آمارهاي رسمي ، هر ايراني بيش از 35 كيلوگرم برنج در سال مصرف مي كند و اكثر غذاهاي ايراني با در نظر گرفتن برنج تهيه مي شوند.
به همين دليل ، استفاده از سالم ترين روش پخت برنج مي تواند عنصر مهمي در سلامتي ما ايرانيان باشد. اما بهترين و سالم ترين روش پخت برنج چيست؟ چگونه برنج را بدون از دست دادن خواص آن بپزيم؟ سالم ترين روش براي تهيه برنج دم كرده يا آبكش شده چيست؟ در اين مقاله مجله پزشكي Apple Health ، ما قصد داريم با ارائه سالم ترين روش پخت برنج به همه اين سوالات پاسخ دهيم. با ما بمان.
ارزش غذايي و خواص سالم برنج.
انواع مختلفي از برنج در سراسر جهان موجود است ، از برنج ياسمن گرفته تا برنج باسماتي ، برنج بومبا ، يا برنج ژاپني. در اين مقاله اما هدف ما برنج سفيد ايراني است كه در بيشتر كشور ما مورد استفاده قرار مي گيرد ، اما از نظر بهداشتي ، تفاوت چنداني بين بهترين روش پخت برنج ايراني يا سايرين وجود ندارد. انواع برنج.
هر 100 گرم برنج سفيد پخته شده داراي 130 كالري و 28 گرم كربوهيدرات است. برنج سفيد فيبر چنداني ندارد زيرا در كارخانه برنج ، برنج اطراف برنج كه حاوي بيشتر فيبر برنج است خراشيده شده و از برنج جدا مي شود.
برنج سفيد منبع قابل توجهي از پروتئين نيست و تنها 2.7 گرم پروتئين در هر 100 گرم وجود دارد. با اين حال ، برنج سفيد منبع خوبي از ويتامين B6 ، فسفر ، مس و منيزيم است و فاقد گلوتن است.
وقتي برنج سفيد با غذاهاي خاصي مانند سبزيجات خورده شود ، مي تواند به تثبيت سطح قند خون كمك كند. برنج سفيد به راحتي جذب مي شود و عملكرد دستگاه گوارش بهتري نسبت به ساير منابع كربوهيدرات دارد. از سوي ديگر ، برنج سفيد به دليل داشتن كربوهيدرات زياد و جذب سريع ، منبع غذايي خوبي براي افزايش سطح انرژي محسوب مي شود و به همين دليل ، بسياري از ورزشكاران برنج سفيد را به برنج قهوه اي ترجيح مي دهند تا به سرعت سطح انرژي خود را افزايش دهند.
سالم ترين روش پخت برنج.
قبل از اينكه به نحوه پخت برنج سالم بپردازيم ، ابتدا بايد درك كنيم كه هدف ما از پخت برنج سالم چيست و قصد داريم چه چيزي را از آن جدا كنيم.
كربوهيدراتهاي پركالري و نشاسته اي بزرگترين مشكلات سلامتي برنج سفيد هستند. برخلاف تصور شما ، سالم ترين روش پخت برنج يكي از دو روش پخته و جوشانده نيست. روشي كه مي تواند سالم ترين برنج را روي ميز شما بياورد به روش موسسه شيمي آمريكا معروف است.
در روش پخت برنج موسسه شيمي آمريكا ، تمركز بر كاهش كالري و نشاسته برنج سفيد خواهد بود. براي درك بهتر اين روش ، ابتدا بايد كمي درباره ساختار برنج بدانيد.
دانه هاي برنج سفيد حاوي دو نوع مختلف نشاسته هستند. نوع اول نشاسته قابل هضم نام دارد كه به سرعت در بدن تجزيه شده و مقدار زيادي گلوكز را جذب مي كند. گلوكز حاصل از تجزيه اين نوع نشاسته در صورت مصرف نكردن از طريق فعاليت بدني به صورت چربي ذخيره مي شود.
نشاسته برنج نوع دوم نشاسته مقاوم يا غيرقابل هضم نام دارد.همانطور كه از نامش پيداست ، اين نوع نشاسته در بدن هضم نمي شود و همانطور كه معرفي مي شود از طريق دستگاه گوارش دفع مي شود.
انستيتوي شيمي آمريكا مي گويد كه با استفاده از روش آنها ، بخش قابل توجهي از نشاسته هاي قابل هضم به نشاسته مقاوم تبديل مي شوند و بخش قابل توجهي از كالري موجود در برنج در اختيار بدن قرار نمي گيرد.
پخت سالم برنج با روش موسسه شيمي آمريكا بسيار ساده است و فقط شامل چهار مرحله زير است:
يك قاشق چايخوري روغن نارگيل را به يك ظرف آب جوش كه قبلاً براي پخت برنج آماده كرده ايد ، اضافه كنيد.
برنج خود را به محلول آب جوش و روغن نارگيل اضافه كنيد و صبر كنيد تا برنج پخته شود.
وقتي برنج پخت ، آن را يك شب در يخچال بگذاريد.
روز بعد ، برنج را دوباره گرم كنيد و بخوريد.
به گفته دانشگاه كاليفرنياي جنوبي ، روغن نارگيل اضافه شده به برنج به تركيب دانه ها وارد مي شود و نشاسته قابل هضم آنها را به گونه اي تغيير مي دهد كه ديگر آنزيم هاي موجود در دستگاه گوارش انسان ديگر نمي توانند بر آنها تأثير بگذارند.
قرار دادن برنج در يخچال نيز زمان زيادي براي تغيير نشاسته به شما مي دهد ، اما گرم كردن برنج به هيچ وجه روي نشاسته هاي مقاوم تأثير نمي گذارد. پخت برنج سالم و كم كالري با اين روش نياز به كمي برنامه ريزي و صبر دارد ، اما مي تواند شما را از خوردن يك وعده غذايي پر از برنج دور كرده و از عذاب وجدان دور كند.
برنج گربه يا آب ميوه گيري
پخت برنج و تخليه برنج دو روش بسيار معمول پخت برنج به ويژه در ايران است. اما سوال مهم اين است كه كدام برنج گربه بهتر است يا كدام پلوپز سالم تر است؟
بسياري معتقدند كه آبگيري برنج نشاسته آن را كاهش مي دهد و باعث مي شود برنج سالم تر طبخ شود. اما ، در واقع ، كم آبي تأثير كمي بر ميزان كالري و نشاسته دارد و درصد ويتامين B موجود در برنج را كاهش مي دهد.
همچنين معمولاً روغن به برنج آبكش شده اضافه مي شود. همانطور كه گفته شد ، برنج منبع خوبي از پروتئين نيست ، اما مزيت اين ماده اين است كه حاوي چربي بسيار كمي نيز مي باشد. بنابراين ، با افزودن روغن هاي ناسالم به برنج ، شما در حال تهيه غذايي پر كربوهيدرات ، بدون پروتئين و بدون چربي هستيد كه به هيچ وجه نمي تواند براي سلامتي شما مفيد باشد.
بنابراين ، به دليل كاهش ويتامين كمتر در برنج گربه و كمبود چربي اضافه ، اين نوع پخت سالم تر از برنج آبكش محسوب مي شود.
بشقاب هاي پلو
غذاهاي خوشمزه پلو مانند سبزي پلو ، لوبيا پلو يا پلو در بين ايرانيان بسيار محبوب است. اما اين روش پخت چقدر به سالم ترين روش پخت برنج نزديك است؟
غذاهاي پلو خواص خود را دارند. گوشت ، مرغ يا ماهي معمولاً به اين غذاها اضافه مي شوند كه منابع بسيار مهم پروتئين هستند. بسياري از گياهخواران همچنين حبوبات با منابع پروتئيني گياهي را در رژيم غذايي روزانه خود قرار مي دهند و پروتئين خود را به همراه يك وعده غذايي خوشمزه دريافت مي كنند.
از سوي ديگر ، غذاهاي پلو بلغمي هستند و ميزان چربي ناسالم به آنها معمولاً بيشتر از برنج معمولي با بلغم است.بنابراين ، غذاهاي پلو نمي توانند يك گزينه سالم براي مصرف منظم باشند.
آخرين كلمه
دانه برنج غذاي اصلي ايرانيان و دانه اي است كه به طور گسترده در سراسر جهان مصرف مي شود. نشاسته و برنج پركالري با وجود فوايد سلامتي فراوان ، مي تواند باعث چاقي و افزايش قند خون شود. موسسه شيمي آمريكا روشي را توسعه داده است كه ادعا مي كند بخش قابل توجهي از كالري و نشاسته برنج را كاهش مي دهد. در اين روش يك قاشق غذاخوري روغن نارگيل به برنج پخته شده اضافه مي شود و پس از پخت ، برنج به مدت يك روز در يخچال نگهداري مي شود. با اين روش ، قسمت زيادي از نشاسته برنج توسط بدن قابل هضم نخواهد بود و به همين ترتيب از طريق دستگاه گوارش دفع مي شود.
منابع:
www.healthshots.com
تمام مطالب موجود در سايت به عهده منابع اوليه است و بانك مشاغل Infojab هيچ مسئوليتي در قبال محتوا ندارد.
منبع :
سالم ترين و بهترين روش پخت برنج