همه چيز درباره‌ي ويتامين K؛ ويتامين انعقاد خون

به جامع ترين وبگاه تخصصي پزشكي و سلامت خوش آمديد.

همه چيز درباره‌ي ويتامين K؛ ويتامين انعقاد خون

۹ بازديد

ويتامين K يكي از ريز مغذي هاي ضروري است كه مانند ساير ويتامين ها نقش اساسي در عملكرد صحيح و سلامت بدن دارد. به دليل نقش بسيار بالاي اين ويتامين در انعقاد خون ، ويتامين K به عنوان ويتامين انعقاد خون نيز شناخته مي شود. اما به غير از اين ، ويتامين K چه فوايد …

منبع :
همه چيز درباره‌ي ويتامين K؛ ويتامين انعقاد خون

همه چيز درباره‌ي ويتامين K؛ ويتامين انعقاد خون https://ijmarket.com/blog/همه-چيز-درباره‌ي-ويتامين-k؛-ويتامين-ان/ https://ijmarket.com/blog/همه-چيز-درباره‌ي-ويتامين-k؛-ويتامين-ان/#respond ايجي ماركت Sat, 12 Jun 2021 04:50:25 0000 سلامتي و پزشكي https://ijmarket.com/blog/همه-چيز-درباره‌ي-ويتامين-k؛-ويتامين-ان/

ويتامين K يكي از ريز مغذي هاي ضروري است كه مانند ساير ويتامين ها نقش اساسي در عملكرد صحيح و سلامت بدن دارد. به دليل نقش بسيار بالاي اين ويتامين در انعقاد خون ، ويتامين K به عنوان ويتامين انعقاد خون نيز شناخته مي شود. اما به غير از اين ، ويتامين K چه فوايد …

منبع :
همه چيز درباره‌ي ويتامين K؛ ويتامين انعقاد خون

ويتامين K يكي از ريز مغذي هاي ضروري است كه مانند ساير ويتامين ها نقش اساسي در عملكرد صحيح و سلامت بدن دارد. به دليل نقش بسيار بالاي اين ويتامين در انعقاد خون ، ويتامين K به عنوان ويتامين انعقاد خون نيز شناخته مي شود. اما به غير از اين ، ويتامين K چه فوايد ديگري براي بدن فراهم مي كند؟ اين ويتامين در چه غذاهايي يافت مي شود و بهترين روش مصرف ويتامين K چيست؟ آيا كمبود اين ويتامين مي تواند خطرات جدي براي سلامتي داشته باشد؟
در ادامه اين مقاله از مجله Medical Medical Apple ، با ما همراه باشيد تا با بررسي جامع ويتامين K و نقش آن در بدن ، به تمام سوالات مربوط به اين ويتامين پاسخ دهيد.

ويتامين K چيست؟
بر خلاف تصور عمومي ، ويتامين K فقط به يك ريز مغذي محدود نمي شود و گروهي از ويتامين هاي غني از چربي است كه نقشي اساسي در لخته شدن خون ، سلامت استخوان و متابوليسم و ​​تنظيم سطح كلسيم خون دارد. ويتامين K1 (فيلوكينون) اولين و اصلي ترين نوع ويتامين K است كه در منابع غذايي گياهان يافت مي شود. نوع دوم ويتامين K2 (مناسينون) نام دارد كه بيشتر در منابع غذايي حيوانات و غذاهاي تخمير شده يافت مي شود.

همچنين بخوانيد: همه چيز در مورد ويتامين B ؛ از انواع مختلف گرفته تا مزايا و نحوه استفاده
فوايد ويتامين K براي سلامتي
همانطور كه گفته شد ، ويتامين K نقش مهمي در سلامتي دارد و فوايد آن براي سلامتي بسيار زياد است. در اين بخش ما دقيقاً به بررسي فوايد ويتامين K و تأثير آن بر سلامتي بدن خواهيم پرداخت.
فوايد آنزيمي ويتامين K براي انعقاد خون و استخوان
ويتامين K به عنوان يك مكمل آنزيمي در بدن عمل مي كند. مهمترين آنزيمي كه عملكرد مناسب آن به وجود اين ويتامين بستگي دارد ، آنزيم پروترومبين ناميده مي شود ، همچنين به عنوان فاكتور لخته شدن 2 شناخته مي شود. در حقيقت ، به دليل اين آنزيم است كه ويتامين K به عنوان ويتامين لخته كننده خون شناخته مي شود.
اين آنزيم در لخته شدن و لخته شدن خون در هنگام خونريزي داخلي و خارجي نقش دارد. ويتامين K همچنين به عنوان مكمل آنزيمي براي آنزيم ديگري به نام استئوكلسين عمل مي كند كه ممكن است در متابوليسم استخوان و رسوب مناسب كلسيم نقش داشته باشد.
سلامت قلب
ويتامين K ممكن است با جلوگيري از معدني شدن خون ، به حفظ فشار خون پايين كمك كند ، در نتيجه قلب قادر خواهد بود خون را به راحتي و آزادتر به داخل رگ ها پمپ كند. معدني شدن خون به طور طبيعي در نتيجه افزايش سن اتفاق مي افتد و يك عامل اصلي خطر براي بيماري هاي قلبي است.
نشان داده شده است كه علاوه بر سلامت قلب ، مصرف كافي ويتامين K خطر سكته مغزي را كاهش مي دهد.
بهبود سلامت دندان
مطالعات حيواني نشان داده است كه ويتامين K2 مي تواند سلامت دندان را بهبود بخشد. اين با توجه به نقش ويتامين K در سلامت استخوان دور از ذهن نيست. يكي از پروتئين هاي اصلي تنظيم كننده سلامت دندان ، به نام استئوكلسين ، كه براي سلامت استخوان نيز ضروري است ، توسط ويتامين K2 فعال مي شود.
همچنين بخوانيد: هر آنچه در مورد ويتامين C بايد بدانيد
درمان پوكي استخوان
تحقيقات در مورد اثرات مصرف مكمل هاي ويتامين K براي جلوگيري از پوكي استخوان و بيماري عروق كرونر قلب در حال انجام است و هنوز نتيجه قطعي حاصل نشده است.با اين حال ، يك مطالعه معتبر در ژاپن نشان داد كه مصرف مكمل هاي ويتامين K ممكن است خطر شكستگي لگن و ستون فقرات در زنان يائسه را كاهش دهد. بنابراين ، درمان با مكمل هاي ويتامين K در ژاپن و برخي كشورهاي شرق آسيا براي پوكي استخوان انجام مي شود ، اما سازمان غذا و داروي آمريكا اين روش درماني را توصيه نمي كند.
منابع ويتامين K ؛ ويتامين K در چيست؟
اگر مي دانيد ويتامين K چيست و چه غذاهايي دارد ، مي توانيد به راحتي و بدون مصرف قرص هاي ويتامين K نياز روزانه خود را به اين ويتامين برطرف كنيد.

همچنين بخوانيد: همه چيز در مورد ويتامين E ؛ از نحوه استفاده گرفته تا عوارض جانبي و مزاياي آن
ويتامين K به مقدار كافي در بسياري از منابع غذايي گياهان و حيوانات يافت مي شود. گياهان برگ تيره مانند اسفناج ، كلم بروكلي و كلم پيچ بهترين منابع ويتامين K هستند. در واقع ، فقط با مصرف يك ليوان از اين گياهان مي توان نيازهاي روزانه همه افراد در سنين مختلف را تأمين كرد.
بسياري از سبزيجات ديگر از جمله هويج ، بلوبري ، كدو و كاهو نيز حاوي ويتامين K1 هستند. منابع حيواني شامل گوشت خوك ، مرغ ، زرده تخم مرغ ، پنير و سويا تخمير شده با باكتري هايي به نام Natto حاوي ويتامين K2 است.
كمبود ويتامين K و نحوه مصرف آن
خوشبختانه كمبود ويتامين K در افرادي كه رژيم غذايي مناسبي را دنبال مي كنند به ندرت اتفاق مي افتد زيرا همانطور كه گفته شد در بسياري از سبزيجات و غذاهاي گياهي به مقدار كافي يافت مي شود. با اين حال ، كمبود اين ماده مي تواند سيستم انعقاد خون را مختل كند. اين اختلال به صورت افزايش زمان لخته شدن خون كه از نظر پزشكي با نام پروترومبين يا PT شناخته مي شود ، خود را نشان مي دهد.
نياز روزانه به ويتامين K با توجه به سن و جنس متفاوت است. به عنوان مثال ، در حالي كه نوزادان فقط به 2 ميكروگرم از اين ويتامين نياز دارند ، زنان بالغ بايد حدود 90 و مردان بزرگسال حدود 120 ميكروگرم از اين ويتامين دريافت كنند. نصف ليوان كلم بروكلي پخته شده حاوي 110 ميكروگرم ويتامين K است كه تقريباً معادل نياز روزانه مردان بزرگسال است.
البته بايد توجه داشت كه تمام ويتامين K موجود در غذاي مصرفي توسط بدن جذب نمي شود و از آنجا كه اين ويتامين محلول در چربي است ، براي جذب بهتر بايد با غذاهاي حاوي چربي مصرف شود.
با اين حال ، كمبود ويتامين K مي تواند در دو گروه رخ دهد. نوزادان و بيماران مبتلا به سو food جذب غذا.
از آنجا كه انتقال ويتامين K از طريق جفت به جنين ضعيف است ، نوزادان در بدو تولد مستعد كمبود اين ويتامين هستند. كمبود اين ويتامين در نوزادان مي تواند منجر به خونريزي در قسمت هاي مختلف بدن شود.
گروه دوم افرادي هستند كه به دليل بيماري هاي مختلف مانند كوليت اولسراتيو و بيماري سلياك دچار سوor جذب غذا مي شوند و يا به دليل برخي از جراحي هاي دستگاه گوارش ، جذب چربي به خوبي انجام نشده است.
با توجه به احتمال كمبود ويتامين K در نوزادان و خطر خونريزي داخلي و خارجي ، آكادمي اطفال آمريكا توصيه مي كند كه به همه نوزادان تازه متولد شده يك وعده ويتامين K داده شود.همچنين بخوانيد: همه چيز در مورد ويتامين A ؛ منابع ، نحوه استفاده ، عوارض جانبي و مزاياي آن
افرادي كه از داروهاي ضد انعقاد خون (رقيق كننده خون) مانند وارفارين با نام تجاري (Coumadin) استفاده مي كنند ممكن است در معرض خطر تغيير در سطح ويتامين K و لخته شدن خون باشند ، بنابراين بايد مقادير منظم اين ويتامين را در خون خود داشته باشند. رژيم روزانه خود را حفظ كنيد. بهتر است اين افراد در اين زمينه با پزشك خود مشورت كنند.
قرص هاي ويتامين K چيست؟
قرص ويتامين K يكي از انواع مكمل هاي ويتامين K است كه در كنار نوع تزريقي و مايع اين ويتامين قرار مي گيرد. قرص ويتامين K در انواع و دوزهاي مختلف موجود است. اما همانطور كه گفته شد ، اين ويتامين يكي از ويتامين هاي محلول در چربي است و مقدار اضافي آن در بدن ذخيره مي شود. بنابراين ، اكيداً توصيه مي شود كه بدون تجويز پزشك ، خودسرانه ويتامين K مصرف نكنيد.

مصرف بيش از حد قرص هاي ويتامين K
مصرف زياد ويتامين هاي محلول در چربي معمولاً با مسموميت همراه است. با اين حال ، خطر مسموميت با ويتامين K بسيار كم است و هيچ عارضه جانبي خاصي در مصرف بيش از حد ويتامين K در روز وجود ندارد.
اين به دليل تحمل بيشتر بدن نسبت به دوزهاي بالاتر ويتامين K است ، با اين حال ، مصرف اين مكمل ويتامين براي افراد عادي بدون تجويز پزشك توصيه نمي شود و بهتر است براي دريافت آن به منابع ويتامين K موجود در غذا مراجعه كنيد.
در صورت بروز مسموميت با ويتامين K ، فرد ممكن است عوارضي مانند زردي ، هايپربيليروبينمي نوزادي ، كم خوني هموليتيك و فلج مغزي را تجربه كند.
با توجه به موارد بالا ، اگرچه ويتامين K يك ماده حياتي و ضروري براي بدن و وجود آن در رژيم غذايي است ، با اين حال ، مصرف مكمل هاي اين ويتامين در افراد عادي توصيه نمي شود. بنابراين استفاده از مكمل هاي اين ويتامين براي اهداف درماني با نظر پزشك مناسب است.
آخرين كلمه
ويتامين K يك ويتامين محلول در چربي است كه فوايد زيادي براي سلامتي دارد. اين ويتامين نقش مهمي در انعقاد خون و سلامت استخوان ها دارد. ويتامين K1 و K2 انواع اصلي ويتامين K هستند. ويتامين K1 بيشتر در منابع غذايي گياهي يافت مي شود و بيشتر منابع غذايي حيواني حاوي ويتامين K2 هستند. كمبود ويتامين K بسيار نادر است اما مي تواند در برخي نوزادان يا افرادي كه بيماري خاصي دارند رخ دهد. يك رژيم غذايي سالم مي تواند ميزان ويتامين مورد نياز بدن را تأمين كند و مصرف مكمل هايي مانند قرص هاي ويتامين K بدون تجويز پزشك توصيه نمي شود.
اميدواريم كه شما متوجه اين مقاله شده باشيد كه در آن سعي كرديم يك ديد كلي درباره ويتامين K داشته باشيم و به همه كنجكاوي هاي شما درباره اين ويتامين پاسخ دهيم. تجربه شما با مصرف ويتامين K چيست؟ آيا به دريافت كافي اين ويتامين از طريق رژيم غذايي خود اهميت مي دهيد؟ آيا تا به حال قرص ويتامين K مصرف كرده ايد؟ در بخش نظرات با ما همراه باشيد.
منابع:
ods.od.nih.gov
medicalnewstoday.com
healthline.com

كليه مطالب سايت به عهده منابع اصلي است و بانك مشاغل اينفوجاب هيچ گونه مسئوليتي در قبال مطالب ندارد.

منبع :
همه چيز درباره‌ي ويتامين K؛ ويتامين انعقاد خون

https://ijmarket.com/blog/همه-چيز-درباره‌ي-ويتامين-k؛-ويتامين-ان/feed/ 0

منبع :https://ijmarket.com
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.